Een jongen waarvan wij dachten…

“Een jongen waarvan wij dachten dat speciaal onderwijs geschikter voor hem was, heeft ons versteld doen staan op het VMBO. We zitten in een stijgende lijn”

In 2013 zijn wij via internet in contact gekomen met Uniek Denken. Onze verhaal is te lang om op te schrijven. Wij hebben van verschillende instanties hulp gekregen, maar geen methode hielp tot dat wij bij Uniek Denken terecht kwamen.

Onze zoon heeft een disharmonische IQ. Hij begon bij Uniek Denken in groep 7 en liep al bijna 2 jaar achter dan zijn klasgenootjes. Concentratie, rekenen en taal waren zijn grootste struikelblokken. Daarnaast ouders die hem niet wisten te bereiken en leraren die totaal geen hoogte van hem hadden. Na de eerste gesprek tussen Christina en mijn zoon zei hij: “Hè Hè mama eindelijk iemand die mij begrijpt”.

Christina stuurde mij een e-mail waarin ze schreef en ik citeer: “.. dat er leerlingen waren die in groep 8 groep 3 rekenniveau hadden en door te oefenen de schade aardig ingehaald hebben”. Er is echt hoop!! Kortom er is werk aan de winkel (op een positieve manier natuurlijk) en we gaan ervoor.

Na een bezoek te hebben gebracht bij Will Wissot, heeft hij meer inzicht gegeven waar de problematiek van mijn zoon lag. Het was niet zozeer zijn beperking, maar meer in oogstress, oogcoördinatie en samenwerking hiervan, waardoor de gevolgen: slecht handschrift, concentratieproblemen geen overzicht, niet begrijpen wat hij leest. Hij miste een stuk. Christina ging met hem en ons aan de slag met de trombone oefeningen, tafelbandje, Jamarablokje, flipper, kralenkoord.

Stap voor stap zagen wij onze zoon veranderen en wij als ouders veranderden mee. Nu 2,5 jaar later zit hij op het voorgezet onderwijs. Hij gaat met plezier naar school, straalt meer, heeft meer zelfvertrouwen, en is zo trots op wat hij tot nu toe heeft bereikt.

Een jongen waarvan wij dachten dat speciaal onderwijs geschikter voor hem was heeft ons versteld doen staan op het VMBO. We zitten in een stijgende lijn met dank aan Uniek Denken.

Christina we hebben een hele lange weg bewandeld en er was inderdaad hoop en dat allemaal door jouw inzet,  leermethode, enthousiasme en geduld.

Woorden schieten tekort om jou te bedanken voor al je steun. BEDANKT!!!!!!!!