Algemeen

Open Dagen voortgezet onderwijs

Hij is er weer! Voor u op een rij gezet een overzicht van de open dagen en informatiemomenten 2022-2023 van de voortgezet onderwijsscholen in Delft en omgeving, gesorteerd naar niveau. 

 

Rekenen

Cijferveld

Het 100-veld geeft in één overzicht alle getallen tot 100 weer in tegenstelling tot een getallenlijn of rekenrek. We starten bij 0. Nul is een wezenlijk getal. Zeker ook met het oog op tafels leren, metriek stelsel of werken met negatieve getallen. 

Handig voor ondersteuning bij omdraaiingen en verwisse-lingen. Ook prettig voor patronen visueel maken bij het aanleren van tafels. 

Metriek stelsel

Belangrijk in het metriek stelsel is om het totale plaatje met alle stappen te geven op een lijn met de juiste (werk)richting.  En het belang van het kunnen schuiven van een onzichtbare komma in de juiste richting.  

Laat dmv de pijl zien welke kant je op moet, zodat je precies weet aan welke kant er nullen bij of af moeten of naar waar je gaat schuiven met de komma.

Huissommen + en –

Grote rekensommen zijn vaak lastig. Rekenen met huizen is werken in kolommen (DHTE).

De methode maakt het rekenen visueel en werk prettiger. Zeker als je moet lenen bij de buren!

Taal

Flitsletters

Voor klankherkenning en benoemen van de Letters. Voor als er moeite is met letterherkenning en klanken zijn deze ideaal. Download ze, knip deze uit en maak er een spelletje van. Laat ze zelf woordjes maken van de kaartjes.

‘t sexie fokschaap

Hoe was het ook al weer met stam + t of toch de t weer weglaten. En bij verleden tijd was er iets met ‘t kofschip of ‘t sexie fokschaap, maar wat precies?

Door Uniek Denken is speciaal een handig overzicht ontworpen om aan dit hoofdbreken een oplossing te bieden.