Wie we zijn

Wij zijn Christina Vellinga en Cindy van Winden van Uniek Denken. Wij coachen leerlingen die problemen hebben met leren en het eigen maken van de lesstof. De leeftijdscategorie is van basisschool tot MBO-niveau, heel divers en ieder een eigen aanpak.

Christina Vellinga


Psychomotorisch Kindercoach
Gecertificeerd visueel screener/trainer, reflexintegratie (RMTi en Building Block Activities), coach beelddenken en Jamara-rekenen, dominantie en WoordBeeldTrainer

Cindy van Winden


Gecertificeerd visueel screener/trainer, reflexintegratie (RMTi), coach beelddenken en Jamara-rekenen. 

Onze werkwijze & visie

Enthousiasme, respect, vertrouwen, open, recht door zee en betrokkenheid zijn belangrijke waarden voor ons en zijn terug te vinden in onze werkwijze. Uitgangspunt is uw kind. Uw kind staat centraal. Wij gaan uit van zijn/haar mogelijkheden en talenten.

Voor het eigen maken van de lesstof (zowel opnemen, verwerken als reproduceren) is het belangrijk om te kijken naar de basis waar het precies stagneert of blokkeert. Dit bekijken we op een integratieve manier, vanuit een groot geheel, omdat meerdere factoren hierbij vaak mee spelen. 

Het draait om balans in lijf en brein. Als de balans verstoord is, uit zich dit vaak in het gedrag, concentratie en leren. Bewegingen en mogen ervaren vormen de basis voor deze balans. Dit is nodig om emotionele, sociale en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Daarom werken wij vanuit beweging en spel. Op een leuke manier actief leren voor lijf én brein, met het uiteindelijk doel dat uw kind meer in balans is, zelfvertrouwen heeft en zijn/haar autonomie vergroot. Zodat er uit kan komen wat er al die tijd in zit. Blokkades en belemmeringen concreet aanpakken bij de basis.

Samenwerking

Expertise hebben we in huis, maar soms is er geen pas-klaar antwoord op een vraag of probleem. Wij vinden het belangrijk dat iedereen eerlijk en onderbouwde uitleg krijgt. We weten waar de grenzen van onze expertise liggen en verwijzen door naar de juiste persoon of organisatie, als dit nodig is. Soms is thuis oefenen met materiaal even nodig. Veel oefenmateriaal stellen wij ter beschikking, maar soms bij groot materiaal raden wij aan deze tijdelijk te lenen bij een speelotheek.

Er wordt hard gewerkt aan een goed professioneel netwerk om ons heen. Wij werken graag samen met andere bedrijven of organisaties die dezelfde visie als ons delen en niet onnodig doorbehandelen.