Het was in één woord…

“Het was in 1 woord: ontspannen! Finn vond het geweldig, liet van alles zien, gaf wonderbaarlijk overal antwoord op en vroeg op de terugweg: Gaan we hier nog een keer heen?”

In de zomer van 2011 zijn wij via via in contact gekomen met Uniek Denken. In mei waren wij erachter gekomen dat onze zoon hoogbegaafd is en wij zaten eerlijkheidshalve vol met vragen in ons hoofd hoe hier mee om te gaan.

Diverse keren hadden wij al met Finn het een en ander geprobeerd om hem enthousiast te krijgen voor school, maar alles mislukte. Finn voelde zich anders dan andere kinderen en deed bij ons thuis wel van alles en op school deed hij alsof hij het niet kon.

Ik weet nog goed dat ik met Finn op een zaterdagochtend naar Uniek Denken ging en ik zelf ietwat gespannen was over of dit nu hetgene zou zijn wat zou ‘aanslaan’ bij Finn.

Het was in 1 woord: ontspannen! Finn vond het geweldig, liet van alles zien, gaf wonderbaarlijk overal antwoord op en vroeg op de terugweg in de auto: Gaan we hier nog een keer heen?

Uniek Denken komt inmiddels om de twee weken bij ons op school om Finn voor een uur te ondersteunen of eigenlijk uit te dagen. Alles is leuk en hij is iedere keer weer blij als ik vertel dat ‘vandaag’ ze weer naar school komt. En voor ons is het allerbelangrijkste: hij is gelukkig met zichzelf, weet zich steeds beter onder woorden te brengen en hoeft niet naar ander onderwijs omdat Uniek Denken net dat beetje extra met hem doet wat hij nodig heeft.

Moeder van Finn